Levenslessen uit The Lion King

Levenslessen uit The Lion King

Laatst was ik bij de musical The Lion King.
Wat deze musical bijzonder maakt, is dat het allerlei onderdelen uit het leven bevat waar we mee te maken krijgen: van naïviteit, verlies en verraad tot ontluikende liefde.
Er zijn verschillende levenslessen uit het verhaal te halen:

Je kunt van je verleden wegrennen of ervan leren

Simba denkt dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader. Zijn schaamte en schuldgevoel zijn zo groot dat hij wegrent van zijn familie. Eenmaal in de jungle laat hij zijn problemen los en geniet hij van een zorgeloos leven. Uiteindelijk ziet hij in dat dit niet de oplossing is en keert hij terug naar het koninkrijk.

Les: Het verleden kan pijn doen. Je kunt er voor kiezen om er voor weg te rennen, of er van te leren. Accepteer je gevoelens in plaats van ze weg te stoppen. Daarnaast is het nooit te laat om iets goed te maken of recht te zetten.

Hakuna Matata: heb geen zorgen

Wanneer Simba in de jungle terechtkomt wordt hij gevonden door Timon en Pumba. Zij ontfermen zich over de jonge leeuwenwelp. Ze voeden hem op en samen beleven ze de leukste avonturen. Timon en Pumba hebben een hele bijzondere manier van opvoeden en een heel eigen visie op het leven. Ze maken zich niet snel druk en hebben een zorgeloos bestaan.

Les:
Maak je niet teveel zorgen. Het is belangrijk om te genieten van het leven.

Onderschat jezelf niet

Simba denkt dat hij niet in staat is om zijn oom Scar te verslaan. Maar na een visioen van zijn vader, waarin hij Simba dwingt naar zichzelf te kijken, realiseert Simba zich dat hij beter is dan wat er van hem geworden is. Zijn zelfvertrouwen groeit en hij vindt de kracht om terug te keren naar het koninkrijk.

Les: Onderschat jezelf niet. Kijk naar jezelf, ben je wie je wilt zijn? Haal je alles uit jezelf? Je kunt meer dan je denkt!

Ik ben benieuwd, welke lessen haal jij nog meer uit deze musical?
Ik hoor graag van je!

Reactie plaatsen