Terugkijken op 2021

Terugkijken op 2021

Om het jaar goed af te sluiten, kijk ik terug op wat ik afgelopen jaar gedaan en bereikt heb. Zowel zakelijk als privé.
Dit doe ik zodat ik het jaar dankbaar uit kan gaan en me daarna kan richten op het nieuwe jaar. Een nieuw jaar vol kansen en mogelijkheden. Met weer nieuwe uitdagingen en nieuwe doelen.
Ik ben mijn foto’s doorgegaan. Sommige dingen lijken echt al veel langer geleden dan dit jaar. Ik had aardig wat 'oja' momentjes🤩 Gek eigenlijk.
Ik neem je daar graag in mee.

Januari
Het land is in lockdown. De kinderen zijn thuis van school en hebben online les. Op zich een uitdaging om werken en hulp met school te combineren, maar het gaat prima. Ook ‘s avonds is er een avondklok. Heel vreemd allemaal. Stil op straat.
Deze maand staat in het teken van de btw’s van het laatste kwartaal van 2020. Het hele team werkt vanuit huis. Samen met de kinderen thuis is het een uitdaging, maar we hebben eind januari alle btw’s de deur uit gewerkt. Lekker bezig!

Februari
Sneeuw! Wat een pret. Met de slee op pad, naar het bos. Whihaaa…
Deze maand doe ik mee met een challenge #windeochtend. Iedere ochtend vroeg opstaan en gelijk sporten. (Dat voornemen heb ik nu overigens weer😀)
De website www.dh-finance.nl gaat live. Na maanden uitstellen, sleutelen, twijfelen, was het klaar. Letterlijk. Hup online daarmee!
Carnaval wordt gevierd. Thuis. Met ons eigen gezin. Verkleed en wel, muziek, polonaise, confetti. Heerlijk!

Maart
Samen met mijn Profit First Mastery collega’s heb ik een Storybrand workshop met Daan Schmidt over marketing boodschap. Super leerzaam!
Deze maand ga ik me ook heel voorzichtig gaan verdiepen in crypto. Kleine stapjes.
(Hierbij volg ik trouwens Nicole en Stijn van Follow Your Wind. Die leggen het heel duidelijk uit. Wil je meer info, let me know!)

April
Na een samenwerkdag met een klant heb ik een hotelovernachting geboekt om nog een dagje te brainstormen met mezelf over mijn bedrijf, welke kant wil ik op, wat wil ik gaan doen.
Note to self: Inplannen in 2022, want het is echt super waardevol om dit te doen!
En natuurlijk heb ik deze maand feest: Ik ben 15 jaar ondernemer! Dit wordt online gevierd met enkele van mijn klanten en mijn team. Cheers.

Mei
Er stapt een man mijn kantoor binnen en vraagt of het klopt dat mijn pand te koop is. Ja, dat klopt!
En dan gaat het ineens snel. Als je me volgt op Instagram, heb je dat kunnen volgen.
Deze maand staat dus in het teken van opruimen. Veel opruimen. Het hele archief moet worden opgeruimd. Heel veel weg gegooid.
Intussen ook mijn oudste mentaal steunen: hij doet eind examen.
Einde maand heb ik een hele bijzondere training: samen met mijn Profit First Mastery collega’s krijgen we een Special Forces Experience door Sander Aarts (ja, die van dat programma nu op Videoland ‘Special Forces Vips’.)
Ik vond het reuze spannend, uitdagend, maar ook heel geweldig om mee te mogen maken!

Juni
We verhuizen het kantoor van Mill naar Uden. Het hele pand moet leeg. Dat heeft stiekem meer werk dan bedacht. Het moet tussen het ‘normale’ werk door. Daardoor een drukke maand, maar we redden het.
Deze maand heeft mijn jongste zijn musical uitvoering: heel mooi om op deze manier zijn basisschool tijd af te sluiten.
En de oudste is geslaagd voor school! Yes! Taart!

Juli
Op 1 juli sluit ik voor de laatste keer de deur van het kantoor in Mill. Vandaag is de overdracht. Toch een momentje..
Deze maand staat in het teken van afscheid…
Voor de jongste van de basisschool, voor de oudste van de Mavo, en voor ons allemaal afscheid van mijn lieve schoonmoeder.
Een hele verdrietige periode volgt, waarbij ik trots en dankbaar ben op mijn team dat ik zonder problemen weg kan blijven van kantoor om hierin te ondersteunen.

Augustus
Vakantie! We hebben een heerlijke vakantie in Renesse met onze 2 gezinnen samen. Met z’n allen in de auto, tenten mee, een berg spullen, schoonzus en zwager, neefje erbij en hup we zijn zomaar met z’n 10-en. Het was een hele fijne tijd!
Voor het eerst is het kantoor de hele maand gesloten. En dat bevalt prima. Even helemaal afstand nemen. Dat hadden we allemaal even nodig.

September
Eerste schooldag voor de 2 brugpiepers (niet alleen mijn jongste, maar de dochter van mijn vriend ook) en eerste schooldag voor mijn oudste die naar het MBO gaat.
Deze maand ben ik veel ‘op reis’. Ik heb een 3-daagse training in Voorst en ga 5 dagen heerlijk naar Italië. Om te werken én te genieten. Zo fijn dat dat kan en dat thuis alles gewoon door loopt.
Laatste dag van de maand breekt mijn jongste zijn arm; gevallen op de trampoline. Hup naar het ziekenhuis en in het gips.

Oktober
Mijn gemaakte planning gaat op de schop nu ik mijn tijd moet verdelen tussen kind helpen aankleden, naar school brengen, werken, kind ophalen, ziekenhuis bezoekjes en de operatie aan zijn arm.
Deze maand geef ik sinds lange tijd weer een online training over Profit First. Zo fijn om weer te doen. Dat ga ik in 2022 vaker op de planning zetten. Dus hou me in de gaten.
Eind oktober doe ik weer iets bijzonders; tijdens een reünie van mijn coach, loop ik over glas(!) en breek ik op een bijzondere manier een houten pijl. Het is allemaal mindset mensen!

November
Ik heb een hele fijne samenwerkdag met een klant, waarbij we haar winstplan voor komend jaar maken. Dáár word ik blij van. Zo leuk en waardevol om te doen!
Einde maand hebben we met het team de eindejaarsgesprekken. Daarbij geeft collega Lieke aan dat ze een nieuwe baan heeft en dus ontslag neemt.
Betekent dat Dewy en ik vanaf januari vooralsnog met z’n tweeën zijn. We maken samen een planning hoe dat er de komende tijd uit zal zien. Fijn om een dag samen te zitten. Dingen af te sluiten en vooruit te kijken.

December
In deze maand gaan de scholen eerder dicht en gaat het land wéér in lockdown. Jeetje…
Er zijn een paar klanten die nu toch wel een beetje in paniek raken. Daar gaat hun omzet weer, hun dromen en doelen. Verdikkeme…. Het voelt voor hun als een straf dat ze weer dicht moeten. We leven met ze mee.
Net voor de lockdown hebben we nog een lunch met het team. Voor kerst en het afscheid van Lieke. Nu gaat ze echt uit dienst.
Thuis vieren we Kerst in het klein. Gezellig met het gezin bij elkaar. Spelletjes, filmpje, heerlijk!
Het kantoor is twee weekjes gesloten; even afstand, opruimen, afronden en quality-time met elkaar.


Zo zie je, 2021 was een bijzonder jaar. Met nieuwe dingen (verhuizen van kantoor), vier-momenten (15 jaar ondernemer, slagen van de oudste voor diploma) maar vooral van afscheid (van mijn pand, van de basisschool, van een teamlid en van dierbaren)

Morgen is het oudjaarsdag. Ook weer zo’n moment om terug te denken aan afgelopen jaar, af te sluiten.
Om 00:00 proosten we op een nieuw jaar. Een jaar vol kansen en mogelijkheden. Waarin we ongetwijfeld naast werk, ook weer mooie dingen gaan doen en meemaken. Ik kijk er enorm naar uit!


Het was bijzonder en heel waardevol om op deze manier het afgelopen jaar door te lopen, terug te kijken, herinneringen op te halen, te reflecteren.
Dankjewel dat je mijn schrijfsels leest. Soms wat zakelijker, dan weer wat persoonlijker, zoals deze keer.

Nu jij, kijk ook terug op hoe jouw jaar was. Wat is er gebeurd, wat heb je gedaan. Sluit het jaar goed af. En proost daarna op het nieuwe jaar.

Ik wens je een heel mooi, liefdevol, succesvol 2022 toe.

Reactie plaatsen