Beyond Numbers

Als je naar je banksaldo kijkt, dan voel je; ik draai best lekker.

Je maakt met je bedrijf mooie stappen, je hebt nog niet zo lang geleden die magische 100K per jaar bereikt. Ja, je bent wel trots op jezelf. Dit heb je toch maar mooi voor elkaar gebokst.

Maar op een ander level kriebelt het ook: als je dit al kunt bereiken, wat is er dan nog meer mogelijk? Het maakt dat je uitkijkt naar nog meer groei.

Slimmer ondernemen, meer winst, nog meer resultaat.

Uitdagend, maar ook spannend.

Want je weet dat je daarvoor moet opschalen.

En je weet ook dat opschalen niet gewoon meer van hetzelfde doen is; dan zou je namelijk nog harder moeten werken dan je nu al doet.

Nee, je zult meer dingen moeten uitbesteden.

Serieus aan de slag met het op orde brengen van je processen en systemen, zodat deze jouw groei kunnen faciliteren.

Grip krijgen op je financiële cijfers, zodat je inzicht krijgt en houdt in hoe je ervoor staat, welke investeringen je kunt dragen en proactief financiële besluiten kunt nemen.


En dit is waar het spannend wordt…

Als je eerlijk bent, stel je de beslissingen die bij opschalen horen steeds uit.

Je bent bang dat je de verkeerde beslissingen neemt, dat je straks in een situatie terechtkomt waarin je rekeningen niet meer kunt betalen of waarin je te weinig winst overhoudt om jezelf uit te betalen.

Je kunt je namelijk nog als de dag van gisteren herinneren dat je die pijnlijke dure investering hebt gedaan die niks heeft opgeleverd, of die keer dat je er na 3 maanden achter kwam dat je dat veel te dure abonnement niet had opgezegd.

De frustratie, onzekerheid en paniek die je toen voelde, komt nu nog weleens op een onbewaakt moment naar boven.

Weet je? Het is een hobbel die je hebt te nemen op weg naar het volgende level van ondernemerschap.

Naar groei, stevig grip op je cijfers en een substantieel hogere omzet én winst.

Ik snap heel goed, dat dit mogelijk een spannende stap voor je is.

Maar weet ook; als je het tot dit punt hebt gebracht, dan lukt de volgende stap jou ook!

Zeker met mijn hulp :).

Wat als we van die 100K omzet, 100K winst kunnen maken?

Klinkt dat goed of klinkt dat waanzinnig?

In mijn traject Beyond Numbers kijken we verder dan alleen sec naar je cijfertjes.


Want wat zeggen die cijfers je nu precies?

Waar kun je meer winst maken, waar kun je gemakkelijk op besparen?

Hoe sta je er nu écht voor? Waar kun je in investeren, opschalen, groeien?

Dit traject is voor jou als jij :


 • die magische omzetgrens van 100K overschreden bent en klaar bent voor het volgende niveau van groei;
 • meer inzicht wilt, zelfs nodig hebt, in hoe je er nu écht financieel voor staat;
 • graag wilt investeren, opschalen, en daar goed voorbereid gelijk de juiste keuzes in wilt maken;
 • met meer structuur en grip op je cijfers die groeisprong wilt maken om te bereiken wat je voor jezelf en je bedrijf voor ogen hebt.

Hoe ziet het Beyond Numbers traject er uit?


 • Om onze samenwerking meteen goed te starten, starten we met een hele dag samen, waarop we gaan scherpstellen op jouw doelen, plannen en wensen.
  We kijken scherp naar je aanbod, diepen het uit, nemen je verdienmodel op de schop of voegen er producten of diensten aan toe. Kijken op welke kosten je mogelijk kunt besparen en welke investeringen je kunt maken. Ook nemen we je salaris onder de loep.
  Kortom: hoe maken we jouw bedrijf zo winstgevend mogelijk? (in plaats van dat we alleen kijken naar een zo hoog mogelijke omzet)
 • Na deze dag samen maak ik een analyse op basis van jouw cijfers en breng ik jouw groeiplan in kaart.
  Uiteraard zorg jij dat ik toegang heb tot je boekhouding, zodat ik je huidige cijfers en die van afgelopen periode kan beoordelen.
 • Na deze kickstart heb ik al een goed beeld van jouw cijfers, jouw wensen, jouw dromen en de volgende stappen die voor jou mogelijk zijn.
 • We bespreken het groeiplan in een online call.
 • Om direct te kunnen bijsturen op de voortgang en het resultaat, hebben we iedere twee weken een korte call van max. een half uur. Daarin bespreken we hoe het gaat met het implementeren van de acties die we hebben bepaald,  of we ergens op moeten bijsturen, welke inzichten we direct kunnen toepassen en of je plannen op stapel hebt staan waar we alvast actie op kunnen ondernemen.
 • Tijdens deze calls nemen we ook onderwerpen door als het optimaliseren van jouw systemen en processen, het inrichten van Profit First, voorbereiden op je oude dag, mogelijkheden om op te opschalen, het laten groeien van je team, overstappen van een eenmanszaak naar een BV.
 • Omdat er voldoende ruimte zit tussen de sessies, heb jij de gelegenheid om de samen nieuw bedachte processen (samen met je team) te implementeren en nieuwe werkwijzen op te starten. En intussen knal jij natuurlijk lekker door met je business, want dat staat niet stil😉.
 • In de meeste gevallen zullen we genoeg hebben aan onze 2-wekelijkse call; loop je écht vast of heb je een korte vraag waar je over struikelt, dan mag je mij natuurlijk altijd je vraag via Telegram stellen. 

Beyond Numbers:

Analyseren - Inrichten - Monitoren

#1 Analyseren

 • We gaan samen kijken naar hoe je cijfers er uit zien. Hoe zit het met je omzet en je kosten, dus je winst en verlies component? Heb je een hoge omzet maar is je winst laag? Of juist andersom: is je winst hoog en zie je ruimte om investeringen te doen, welke dan en waarin? Wat zijn verstandige keuzes daarin?
 • In hoeverre heb je een systeem om je eigen boekhouding te doen. En hoe handig is dat systeem? Wat doe je al slim en wat kan er makkelijker, efficiënter?
  Loop je achter de feiten aan of ben je proactief met je cijfers bezig? Waar is daar winst te behalen?
 • Heb je écht inzicht in en grip op je cijfers? Ben je aan het einde van het kwartaal blij dat je in ieder geval de btw aangifte er weer uit hebt en kijk je over een kwartaal weer eens naar je boekhouding? Of zit jij er bovenop en stuur je echt op je cijfers? Ben jij er bewust van waar de lekkages zitten? Weet je waarin jij veel kosten hebt en wil je dat volgend kwartaal naar beneden draaien. Of wil je juist een investering doen en hoe bouw je daar voldoende ruimte voor in de komende periode?

#2 Inrichten

 • Samen gaan we de manier waarop jij aan je boekhouding werkt, zo inrichten dat het voor jou gaat werken, waardoor jij er minder tijd aan kwijt bent en meer grip ervaart op je cijfers.
 • Eventuele fouten corrigeren we meteen, zodat de basis weer klopt.
 • We creëren een systeem in combinatie met een planning voor het doen van je boekhouding, wat zorgt voor eenvoud en structuur en inzicht.

#3 Monitoren

 • Je ontvangt van mij een analyse over je cijfers.
  Waar zie ik de pijnpunten en successen en waar is winst te behalen.
  Wat zie ik gebeuren en waar gaan we de komende 3 maanden aan werken.

  Waar jij heen wilt groeien met je business is het uitgangspunt.

 • We maken een plan voor de komende periode, hebben besloten hoe je je boekhouding en systemen wilt inrichten en waar we ons de komende periode op gaan focussen.

 • Dit plan kun jij als je dat wilt aan je boekhouder overleggen, zodat we die kunnen meenemen in het proces. Je boekhouder kan zaken voor je oppakken en implementeren, en andere dingen kan ik voor je doen.

 • Is alles ingericht en op de rit? Dan houden we een vinger aan de pols.

 • We hebben iedere twee weken een call van 30 minuten en checken tussendoor als dat nodig is bij elkaar in.
  => Gaat alles nog goed?
  => Moeten we bijsturen?
  => Wat zijn de voortschrijdende inzichten?
  => Zijn er aankomende investeringen waar we rekening mee moeten houden?

 • In de meeste gevallen zullen we genoeg hebben aan onze 2-wekelijkse call, loop je écht vast of heb je een korte vraag waar je over struikelt, dan mag je mij natuurlijk altijd je vraag via Telegram stellen.

  Zodat het niet alleen bij een plan blijft, maar je ook concreet stappen maakt.

Na dit Beyond Numbers traject heb jij dit bereikt:

 • We gaan intensief met elkaar aan de slag, waarin we niet alleen diep op je cijfers gaan. Maar ook  Beyond Numbers kijken naar je systeem, je plannen, je doelen, je winst.
 • We gaan 5 maanden met elkaar aan de slag; goed grip krijgen op je cijfers is namelijk geen kwestie van een quick fix.
  Op deze manier hebben we voldoende tijd om te analyseren, in te richten en vooral ook te monitoren.
 • Je hebt compleet in kaart hoe je bedrijf er financieel voor staat; wat gaat er heel goed en waar is er nog winst te behalen.
 • Jouw wensen zijn leidraad voor ons groeiplan. Wat wil je er mee kunnen bijsturen, waar wil je op letten, wat is voor jou belangrijk om er mee te behalen en hoe kunnen we doelen stellen.
 • We implementeren een effectief en simpel systeem om jouw voortgang te monitoren.
  Zodat jij kunt focussen op groei.
 • Je hebt weer regie over en inzicht in je cijfers. Waarbij het financiële stuk in je bedrijf niet voelt als een straf, maar als een groeistap omdat jij weer aan het stuur zit.

Klaar om Beyond Numbers te gaan?

Jouw investering voor Beyond Numbers  is € 777 (excl. btw) per maand (5 termijnen)


OF 


Wanneer je kiest voor betaling in 1 keer is het € 3.333 (excl. btw).


Ik heb op dit moment plaats voor 3 ondernemers; dus claim snel je plek!


No worries: we gaan eerst in gesprek. Dat verplicht je nog tot niets. Ik zal het ook tegen je zeggen als dit traject niet bij je past. Of als je andere hulp nodig hebt bij je cijfers.

Maar dan weet je wel of er groei zit in jouw cijfers en in jouw bedrijf.

Klaar om Beyond Numbers te gaan?

Jouw investering voor Beyond Numbers  is € 777 (excl. btw) per maand (5 termijnen)


OF 


Wanneer je kiest voor betaling in 1 keer is het € 3.333 (excl. btw).


Ik heb op dit moment plaats voor 3 ondernemers; dus claim snel je plek!


No worries: we gaan eerst in gesprek. Dat verplicht je nog tot niets. Ik zal het ook tegen je zeggen als dit traject niet bij je past. Of als je andere hulp nodig hebt bij je cijfers.

Maar dan weet je wel of er groei zit in jouw cijfers en in jouw bedrijf.

 

Veel gestelde vragen

Wat is de investering?

Jouw investering voor Beyond Numbers is € 777 (excl. btw) per maand (5 termijnen)

OF

Wanneer je kiest voor betaling in 1 keer is het € 3.333 (excl. btw).

Hoe lang duurt het traject?

We gaan 5 maanden intensief samen aan de slag. Deze tijd hebben we nodig om jouw, je bedrijf, je cijfers, systeem te leren kennen. Stappen te zetten en te groeien naar meer inzicht en grip, rust en vertrouwen.

Wat is mijn tijdsinvestering?

We starten met een kick-off; een hele dag samen waarop we gaan scherpstellen op jouw doelen, plannen en wensen.
Daarna hebben we enkele sessies, waarin we kijken naar de cijfers, je systeem en in hoe verre je grip en inzicht hebt.
Nadat ik de analyse en plan heb gemaakt hebben we een call om dat door te spreken en daarna hebben we iedere twee weken een korte Zoom van max. een half uur. Tussen de sessies door moet jij zaken implementeren, uitzoeken, in gang zetten. Reserveer hiervoor gemiddeld zo’n 2 uur per week.

Iedere twee weken een call, is dat niet een beetje veel overleg?

Je weet zelf wat er gebeurt als je het uitstelt ;-)

Kan ik tussen de calls door vragen stellen?

In principe heb voldoende aan onze 2-wekelijkse call; loop je écht vast of heb je een korte vraag waar je over struikelt, dan mag je altijd je vraag via Telegram stellen;

Informatie over hoe mijn cijfers er voor staan, kan ik toch ook via mijn boekhouder krijgen?

Is dat zo? 😉 Je boekhouder verwerkt je cijfers en je fiscale aangiften, maar denkt hij of zij écht met je mee hoe jij je bedrijf strategisch slim kunt laten groeien? Eerlijk? Waarschijnlijk niet, anders had je niet doorgelezen tot hier;). Gun jezelf bij de volgende groeistap ook iemand die op een ander level financieel met je meekijkt, dat gaat je meer opleveren dan je er aanvankelijk in investeert.

Doe jij ook mijn boekhouding?

Ik ga ervan uit dat jij je boekhouding goed op orde hebt, waardoor we met een redelijke ‘één-druk-op-de-knop’ zicht hebben op hoe die kant van jouw onderneming er voor staat.
Mocht daar nog wat de sleutelen zijn, dan kan ik daar uiteraard mijn team op zetten; dat ligt echter buiten dit traject, laten we in dat geval bespreken wat jouw wensen daarin zijn.

Ik heb nog een andere vraag

Mail je vragen naar dianne@dh-finance.nl of boek een matchcall, dan spreken we er gelijk doorheen.

Topper! Je bent helemaal tot het einde van de pagina gekomen. Chapeau!

Ben je getriggerd door wat je gelezen hebt? Voel je dat je er wat mee wilt?
Laten we in ieder geval in gesprek gaan!
Zonder dat je daarmee verplicht aan dit traject vast zit.
Dan kunnen we samen bekijken of wij een match zijn en weet je of er groei zit in jouw cijfers en in jouw bedrijf.