Ik voel weer de rugpijn

Ik voel weer de rugpijn

Onderweg op de fiets naar kantoor kom ik langs dit veld gereden.

Brings back memories…

Hier heb ik járen geleden op zaterdagochtend en in de vakantie gewerkt. Uren achter elkaar voorover gebogen moest ik prei in de grond planten. Ik verdiende vijf gulden per rij, dat is ietsje meer dan € 2,25. Aan zo’n rij leek echt geen eind te komen!

Denk er dan ook nog bij dat je vol in de zon, onder het zand en modder, met tranen in je ogen van de prei-lucht en met rugpijn van het krom staan aan het werk bent😲 Je vraagt het je af…..

Ik ging samen met mijn nichtje ‘s ochtends vroeg naar het veld.
Ik weet nog dat zij vooral aan het kletsen was met de anderen in het veld. Maar ik had een ander doel… ik wilde zoveel mogelijk prei planten. Want hoe meer rijen klaar, hoe meer het verdiende natuurlijk. 

Dus waar zij aan het einde van de ochtend een rij of anderhalf klaar had, had ik zéker een rij meer gedaan. Oneerlijk vond ze het.. 🤣

Niet dat ik werkte om dat geld direct uit te geven. Nee, ik was er vooral heel zuinig op. Ik vond het zonde om zomaar ergens aan uit te geven; ik spaarde vooral. 

Dat heb ik zo van huis uit meegekregen en dat geef ik mijn kinderen nu ook mee: geef niet al je verdiende geld gelijk uit maar spaar minimaal een groot gedeelte ervan. 

Natuurlijk had ik ook veel lol en plezier op het veld, maar als ik er aan terug denk, voel ik weer de rugpijn.

Wat zijn jouw herinneringen aan je vroegere vakantiebaantje? 


Reactie plaatsen