Ik pak het podium

Ik pak het podium

Mijn hart gaat als een razende tekeer.
Ik doe even mijn ogen dicht. Rustig maar Dianne, jij kunt dit! Adem in…. adem uit….ppfffff …. Focus! Mijn hartslag wordt weer rustiger.
Ik stap het podium op, zet mijn voeten stevig op de grond. Armen relaxt naast mijn lichaam. Kijk de zaal in. De groep kijkt me verwachtingsvol aan. Ik kijk rustig terug, haal adem en begin mijn verhaal.
Mijn verhaal wat ik gister al verteld heb. Wat ik na de feedback heb herschreven en geoefend. Wat nog niet perfect is, maar dat hoeft ook niet. Alles is een concept.

Het is eind juni en ik ben op de 2-daagse training bij de Amerikaanse communicatie coach en spreker John Bates.
John coacht TED sprekers en leidinggevenden bij o.a. NASA, Johnson & Johnson en verschillende andere grote bedrijven in de kunst van storytelling en presenteren.

Ik heb John vorig jaar in Amerika tijdens ProfitCon – een winstconferentie speciaal voor winstadviseurs, boekhouders, accountants en businessexperts – horen spreken en was toen al geraakt door zijn manier van vertellen. Nu de mogelijkheid er was om een training van hem in Nederland te volgen, hoefde ik daar niet heel lang over na te denken.

De training is uiteraard in het Engels. Dat is een uitdaging.. Ik kan Engels prima verstaan en begrijpen, maar vervolgens mijn eigen verhaal houden in het Engels is andere koek. Maar goed, zoals John grapt.. ik spreek beter Engels dan hij Nederlands😃.

Storytelling

John leert ons hoe je, door gebruik te maken van storytelling, je verhaal opbouwt. Hoe te beginnen om je publiek gelijk te pakken en mee te nemen en hoe te eindigen.

Tijdens deze zeer intensieve 2-daagse zijn we met een kleine groep. We gaan één voor één het podium op en vertellen ons eigen verhaal. Daarbij krijg je gelijk feedback van de anderen in de groep en natuurlijk van John zelf. Met ook heel veel tips die gelijk toepasbaar zijn. Super leerzaam!

Dus daar sta ik dan, op het podium, op die mooie locatie midden in het bos in Doorn. Ik heb mijn verhaal gedaan. Ik neem het applaus van de groep in ontvangst. Ook dat heb ik geleerd! Ik kijk de groep aan. Ik lach, ik straal, ik geniet. Yes! Dit gevoel, deze ervaring, geweldig! Dankbaar voor deze mogelijkheid!

Benieuwd naar mijn verhaal? Kom dan eens naar mijn workshop. Tijdens de workshop vertel ik je mijn persoonlijke verhaal, mijn motivatie waarom ik nooit meer zonder geld wil zitten. Ik vertel je uiteraard over Profit First, hoe dat mij geholpen heeft en hoe het jou kan helpen.
Mag ik jou begroeten of ergens anders mee helpen? Mail me op team@dh-finance.nl.

Reactie plaatsen