Deep Dive met Mike Michalowicz

Deep Dive met Mike Michalowicz

Wanneer je mij al langere tijd volgt, weet waarschijnlijk wel dat ik de methode van Profit First omarm. Sinds september 2017 ben ik aangesloten bij deze organisatie en intussen ben ik opgeleid tot Profit First Professional.
Eind vorig jaar, na mijn eerste jaar, ben ik voor het tweede jaar ingestapt in het Mastery programma.

Dat betekent nog meer verdieping.
Daarbij horen diverse coachings, onder andere door Femke Hogema (zij is oprichter van Profit First Nederland en mede-auteur van de Nederlandse editie van het boek Profit First) maar ook coachings met Profit First collega’s uit Amerika. Hoe gaaf is dat!
Welkom in de digitale wereld, want uiteraard gaat zoiets online. Het enige waar je dan rekening mee moet houden is het tijdsverschil 😉 .

Online coaching

Laatst hadden we om 15.00 uur ’s middags (9.00 uur in de ochtend in Amerika) een geweldige online meeting met Mike Michalowicz himself!
Mike is de auteur van het boek én mede-oprichter van Profit First. Hij schreef verschillende bestsellers als SurgeThe Pumpkin Plan en The Toilet Paper Entrepreneur en natuurlijk Profit First. Hij runt inmiddels zijn derde miljoenenbedrijf: Profitfirstprofessionals.com. Eerder was hij columnist voor The Wall Street Journal. Mike adviseert de Nederlandse Profit First organisatie en haar klanten.

Ik leer graag en hoor graag de ervaring van anderen als het op ondernemen aankomt. Dan is het natuurlijk ge-wel-dig om vragen te kunnen stellen aan Mike en te horen wat zijn visie en ervaring is op bepaald vlak.

Mike heeft natuurlijk een bak ervaring als het gaat om Profit First en het begeleiden van ondernemers die met de methode werken.
Maar ook met zijn ervaring als ondernemer is het heel inspirerend te horen hoe hij zaken aanpakt, hoe hij werkt met zijn team en hoe hij kijkt naar het ondernemerschap.

Ik en mijn collega-Mastery-Members mochten op voorhand vragen insturen die Mike dan zou behandelen. Naast verschillende zakelijke vragen heb ik hem ook wat persoonlijke vragen gesteld. Waaronder de vraag hoe zijn dag bij Profit First Hoofdkantoor eruit ziet.

Huddle

Mike vertelde dat hij werkt met een team van ongeveer 14 medewerkers. En dat ze iedere ochtend beginnen met een ‘huddle’. Tijdens de huddle vertelt iedereen heel kort het grootste ding binnen hun kunnen wat ze vandaag gaan doen om het bedrijf verder te brengen.
Dat wordt genoteerd op een bord en de volgende dag wordt bekeken wat daarvan bereikt is. Zo houden ze elkaar accountable, verantwoordelijk.

Oh ja, en ze beginnen de dag niet om 09.30 uur maar om 09.34 uur. En dat heeft een reden. Omdat het zo specifiek is, is iedereen keurig op tijd. En het schijnt echt te werken. Goed over nagedacht!

Zo heeft Mike nog meer tips en trics gegeven over het werken met een team. Daar – en ook op de andere vragen die ik stelde – kom ik wellicht in een volgend artikel op terug.

Wil jij weten wat Profit First inhoudt en wat het voor jouw onderneming kan betekenen?
Ik geef regelmatig workshop hierover. Mail me via team@dh-finance.nl

Reactie plaatsen